Om oss

Freker AB, 556509-1583, är ett svenskt familjeföretag med lång och bred erfarenhet från simningen, både som utövare och ledare. Freker AB har specialicerat sig på verksamhetsprodukter inom och runt simningen och simbassängerna. Företaget startades av Gun och Stig Olsson år 1976, vilket innebar att vi den 1 december 2011 fyllde 35 år, något som naturligtvis firades. Företaget startades för att sälja det tyska baddräktsmärket SOLAR, men har utvecklats mot att istället sälja olika verksamhets produkter till simföreningar, simhallar, simskolor, simföretag, simmare och simmotionärer.  Starten i denna utveckling var försäljningen av simpaddeln Strokemakers, tillverkad i USA, som sålts till simföreningar i snart 20 år. Strax därefter breddade Frekers kundgruppen till svenska simhallar och privata simskoleföretag med andra verksamhets produkter. Med internet och hemsida har även privatpersoner och andra företagsgrupper som sjukgymnastik, skolor och triathlon föreningar hittat Freker AB.

Idag drivs företaget i Mölle strax norr om Helsingborg, med lager i företagsbyn Lillefred, 26375 Nyhamnsläge, Till Lillefred flyttade Freker sitt lager juni 2010, och företaget drivs av Barbro Olsson och Stig Olsson, och ägs till 100% av Barbro Olsson. Kontor och arkiv finns fortfarande kvar i Mölle. Freker AB är ett grossistföretag, som importerar produkter från Europa, USA, Australien och Asien.  Freker tillverkar också några egna produkter som tex simglasögon, bensparksplattor mm

Nyckelord för företaget har under 2000-talet varit; Kunskap – Kvalitet – Service, och det arbetar vi fortförande för att kunna erbjuda.

Freker AB har också hela tiden försökt att ge tillbaka till simningen, det vi själva fått. Därför instiftade vi år 1992, tillsammans med dåvarande simtidningen Simsport, simpriset Månadens Överraskning som varje månad (förutom under ett sommar uppehåll) delas ut till en simmare som gjort något speciellt idrottsligt.  

 

Mittemellan Skåne och Havet.      

 

Där finns Mölle och FREKER!

Med lager i Nyhamnsläge, men administrationen finns numera i lilla vackra "Mölle by the sea", beläget drygt 3 mil norr om Helsingborg. Mölle är en av pärlorna i det halsband av bad- och semesterorter, som omger centralorten Höganäs. Järnvägen med direktsovvagn till och från Berlin finns inte mer, men nya tider och nya seder har gett oss andra resenärer. Med vatten i 3 väderstreck och dessutom förhållandevis varmt i vattnet har Mölle blivit ett av surfarnas paradis.

Vi finns mitt i byn, där kyrkan kanske borde ha legat. 100 m till tennisbanan, 200 m till skogen, 300 m till hamnen och badet och bara ett par km till en av Sveriges vackraste golfbanor. Tala om livskvalité. Smaka på ordet. Just så härligt kan det vara här.

 


           

 

 

 

Välkommen till butiken

Vänligen välj om du vill handla i butiken som privatkund, förening/företag eller som stat/kommun