<%QUERY CMSPage_By_Uri(page_uri=$Request.file) DO DISPLAY $TITLE = FORMAT('TR', $seo_title) $META_DESCRIPTION = FORMAT('TR', $seo_descr) $META_KEYWORDS = FORMAT('TR', $seo_keywords) $META_ROBOTS = $meta_robots %> <% INCLUDE '/INC_head.htm' %> <% INCLUDE '/INC_above.html' %> <%!%BEGINHTMLBLOCK([%BODYTXT Brödtext%])%!%>

Simträning och dess många fördelar

Simning är ett utmärkt sätt att träna både kondition och styrka på. Det är en allsidig sport där hela kroppen får jobba och ger även dig en skön paus i vardagen. När man simmar märker man även inte av att man tränar på samma sätt som man känner det under löpturen eller på gymmet. I vattnet blir kroppen lättare och man blir inte heller svettig under tiden man simmar. Detta resulterar till att simträning passar perfekt för dig som inte gärna tränar annars, och inte motiveras av att ställa dig på gymmet. 

Simträning ger även många psykiska fördelar.

Det minskar stress, oftast mer än vad andra fysiska aktiviteter gör. Detta då det är väldigt avslappnande och hjälper dig tänka på annat. Du blir även medveten om din andning som gör dig avslappnad. Simträning har även en fantastisk antidepressiv effekt. Simning orsakar utsläpp av endorfiner och neurotransmittorer, som serotonin vilket gör dig glad. 

En annan stor fördel är all energi man faktiskt får av simträning. Generellt brukar man säga att träning gör en trött, men simträning gör faktiskt motsatsen. Experter rekommenderar att man simtränar på morgonen. På så vis startar man dagen på bästa möjliga sätt.

Klä dig rätt och prestera på topp

Vi på Freker har simutrustningen som underlättar din simträning. Håret kan tex begränsa din simning, och det är bevisat att man simmar snabbare när man har en badmössa på sig. Våra badmössor hittar du här. För att bläddra bland våra produkter och se hela shoppen går du in här

Varför är valet av badkläder viktigt?

Som simmare är det viktigt att man har badkläder av hög kvalité med skön passform för att kunna prestera på bästa sätt i vattnet. Baddräkter, bikinis eller badbyxor som sitter tätt inpå kroppen gör att du kan röra dig smidigare i vattnet. På så sätt blir inte badkläderna en distraktion när du tränings- eller tävlingssimmar.

Oavsett om du simmar i en pool eller i havet är det viktigt att dina badkläder är tåliga.
Om du simmar i en pool är det självklart även viktigt att dina badkläder är klortåliga, vilket det finns speciella modeller till. Det finns även badkläder såsom baddräkter, bikinis och badbyxor för olika tillfällen beroende på om man tränar eller tävlar i simning.

Letar du efter baddräkt, bikini eller badbyxor av hög kvalité? Vi på Freker har modeller och märken som passar alla, vi hjälper gärna dig!
Kolla in våra badkläder för träning och badkläder för tävling

Vad ska jag använda en snorkel till när jag simtränar?

Det många tänker på när det gäller snorkel är att använda det för att just snorkla och se fiskar och havet under ytan. Dock kan en snorkel självklart även användas till simträning. Det är effektivt att använda snorkel vid simträning om man vill förbättra tex simtekniken, greppet i vattnet, balansen och inte behöva fokusera på just andningen. Vanligtvis används frontsnorkel vid simträning då det inte är ivägen för vattenmotståndet på sidan. Man kan också komplettera sin snorkel med en näsklämma. Du hittar våra snorklar här

 

 

<%!%ENDHTMLBLOCK%!%> <%INCLUDE 'rs/rs-pageproducts.htm'%> <% INCLUDE '/INC_below.html' %> <%NEXTROW ENDQUERY%>