2014-01-27

Hämtat från Simma.nu

Christoffer Carlsen, Mölndals ASS har av Freker Sport och SIMMA.NU - utsetts till årets överraskning i Svensk simning och tilldelas årets Överraskningsstipendium. Stipendiet är på 6000:- och går till klubben.

Christoffer har simmat länge. Startade som sjuåring och det gick snabbt. Som åttaåring var han bäst men sedan stod det stilla i bra många år och först när han var 20 år började det hända saker i vattnet. "Då begrep jag att jag måste fokusera, prioritera och koncentrera mig på varje pass. Innan dess hade det varit lite si och så med träningsfliten. Kompisarna drog. Men efter att det sk. Liljeholmens gått upp. Har det gått snabbt"

Den ursprunglige MASS-simmaren är vad man kallar en "late bloomer". Starkt utveckling under 2012. Då började folk få upp ögonen för honom men sedan 2013, vet alla i svensk simning vem Christoffer Carlsen är. Svensk mästare på 100m fritt i november månad och uttagen till EM i Herning. Han var väldigt överlägsen på SM men fick på tafsen med lika mycket på EM.
"Jag var
helt uttoppad på SM och hade inget att komma med på EM. Att komma dit var det stora målet" säger Christoffer idag.
Vilka var då peakarna under 2013?
" SM-guldet och EM-uttagningen var det jag minns allra mest".


"Just nu jobbar jag heltid i byggbranschen. Med ventilation. Men målsättningen är att skruva ned arbetstakten under våren. Målsättningen är att kunna jobba halvtid under säsong".
Hur blir det i framtiden undrar man? "Jo jag har helt klart siktet inställt på OS 2016 men också på OS 2020, hade jag lagt i mina planer. Efter det så blir det jobb som jag är utbildad för, nämligen "havet". Jag har gått Sjöfartslinjen på gymnasiet. Men innan dess blir det mycket simning.

Närmast Antwerpens Stora Pris under helgen. Där han är och skaffar sig internationell rutin tillsammans med klubbkamraten Joline Höstman.